7 Eylül 2014 Pazar

çiçekli bluzumu diktim.

Herkese iyi akşamlar. Artık ben de tatilden döndüm. Sözde dinlendim diyeceğim ama bugün hâlâ yorgun olduğumu fark ettim. Belki de tatil dönüşü pazartesi fobisidir. 

Hafta içi tatil dönüşü temizlik, çamaşır, şu bu arasına bir de bluzumu sıkıştırdım. Hem de bu ayın burda'sından 103 no'lu model














Bu kumaşı önce bir arkadaşıma bebek elbisesi dikip hediye etmek için almıştım. Cesaretimi toplayıp elbiseyi dikemeyeceğimi anlayınca başka bir hediye seçtim ve kumaşı kızım için dikmeye karar verdim. Ama kızım da kumaşı çocuksu bulmuş. Valla, benim içimdeki çocuk giyerim deyince...














Uzun bir süre dikiş dikmeyince, ağır bir modele kalkışamadım. Eylül sayısındaki bu model de gözüme hem hoş, hem kolay görünmüştü. Topu topu sadece bir kalıbı var ve omuzları bile dikişsiz. Yan dikişlerini çek yeter. Fakat ya tatil dönüşü benim kafam çok basmadı. Ya da açıklamaları hakikaten anlaşılmaz. Çünkü yakanın nasıl yapılacağını anlamadım. Dergide yakayı paysız kesin deyince uyanamadım. Bir de uyarmış, yakaya sulfile yapılmayacak diye. Herhalde doğru anlamışımdır. Deyip 2-3 cm aşağısına yaka lastik tünelini böyle iğneledim.














Böyle de diktim. Başımdan geçince, modeli daha da kolaylaştırıp ön açıklığını yapmadım. Zaten onun da lastik tüneliyle birlikte nasıl yapılacağını anlamamıştım. Kafam da yakaya takıldı.Yakası didik didik olmaz inşallah. Ama bir daha ki sefere fırfırla lastik tünelini de oluşturabileceğim şekilde pervaz kesip daha ince kumaşla çalışacağım.














Kollarını da kıvırıp lastik için boşluk bıraktım ve diktim.
Lastiklerini de takınca işte böyle oldu.

Yaka bölümünü sevmedim. Ama açıklama böyle diyor gibiydi. Hâlâ kafam karışık. Siz de eğer bu modeli dikerseniz nasıl yaptığınızı görmem için bana haber verin n'olur. Farklı bir yapılış tarzı varsa paylaştığınızda ben de öğrenmek isterim.
Neyse yarın bu bluzumu giymeyi düşünüyorum. Belki pazartesi sendromu hafifletir.
Off yaa... yarın işe başlamayı hiç istemiyorum. Ama mecburum. Neyse sonra görüşmek üzere. ilk iş günüm için kendimi motive edecek bir şeylerle uğraşmalıyım. Hoşçakalın...


6 yorum:

  1. Dergiyi henüz almadım ama fotoğraftan anladığım kadarı ile lastiği tünel yapıp geçirmiş,ama sanki siz lastiği oraya dikmişsiniz yanlış mı anladım bilmiyorum tabi,öyle açıkta kalırsa kumaş kesin atma yapar çünkü..Kumaşta gayet güzel bence,ellerinize sağlık,yaka kısmını halledince güle güle giyin inşallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ben de tünel yapıp 40 cm lastiği aradan geçirdim. Ama lastik tünelinden sonra oluşan o fırfır var ya işte o tek kat. Bugün giydim ve ipleri attı. Bir kez daha dikersem yakayı enli olarak ve lastik tünelini de oluşturacak şekilde pervazla temizlemeyi düşünmekteyim. Ama dergiyi yanlış anlamış da olabilirim. Sayfama uğramanıza ayrıca mutlu oldum:)))

      Sil
  2. Renkler, desen cıvıl cıvıl güzel günlerde giyin. Bir de çalışırken okumuştum pazartesi sendromu için kırmızı kullanılması da tavsiye ediliyordu, kırmızı delisi olarak fikri değerlendirmiş ve faydasını görmüştüm :) Burda açıklamalarına gelince, kendimi eksik akıllı hissettirdiği çok zaman var, basitçe açıklanacak şeyleri dolandırıp bizi şaşırtmakta üstüne yok,yalnız değilsiniz yani. Sevgilerle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ziyaretiniz için. Pazartesilerini kırmızıyla karşılamak cazip geldi bana. Bu hafta deneyeceğim ben de. Gülüşünüz hiç solmasın. Güzellikler dilerim:))

      Sil
  3. Bu bluzda son durum ne canım. Bence yakasının büzülmemiş hali daha güzel olmuş sanki. Seninde içine sinmediyse tüneli iptal et.Yaka açık dersen 2 parmak bant ekleyiver :)) Kumaş çok güzelmiş. Üzerinde de görmek ümidiyle :))

    YanıtlaSil
  4. Haklısın bu tünel işini ben de sevmedim. Bir kaç gere giydim yine de dediğin gibi yapabilirim:)))

    YanıtlaSil

Ne düşündüğünüz önemli