30 Temmuz 2014 Çarşamba

ORUCUMUZUN BAYRAMI HEPİMİZE KUTLU OLSUN.

Hepimizin Ramazan Bayramını kutlarım. Bu ay dikiş yönünden faal olamadım. Sadece kendime bayramlık diktim. Çocukları da konfeksiyon ürünlerle geçiştirdim. Gömleğimi daha önce paylaşmıştım. Pantolonum ise siyah kumaştan, bordo pantolonumun modelinden. Fazla özelliği yok. Ama kalıp tam oturuyor. 













Postuma başlangıç resmimle başlayayım. Modellerin kalıplarını saklamasam da, bu pantolonun kalıbını temel aldığım için ikinci kere kullandım. Dikiş aşamalarını fazla resimlemedim. Bordo pantolonumda ne yaptıysam yine aynı şeyler. Sadece evde siyah fermuar olmadığından, ben de ne kadar dışarı çıksam da her defasında almayı unuttuğumdan, pantolonu giydiğimde de görünmeyeceğini bildiğimden farklı bir fermuar kullandım.













Önce kemer girişlerini kapamadım. Niyetim pantolon kopçası yaptırmaktı. İşin ehli satıcı ramazan boyunca dükkanını açmayınca, ben de bu kopçaların elle dikilenini aldım.













Bu kopçalardan haberim yoktu. Herşeyin bir pratiği çıkmış. Artık pantolonlara ilik de açmam, atölyelerde sıra da beklemem. Al al dik. Ancak pantolonumun dikiş aşamalarını resimlemediğim gibi bitmiş halini de görüntülememişim. Ama iki gün boyunca rahatça giydim. Her hangi bir yerinde ne potluk, ne çektirme. Kalıp güzel vesselam. Neyse şimdi de alış verişimde aldığım kumaşlarımı göstereyim.













Resimde gri gibi görünse de ikisi de bebek mavisi tonunda. Üstteki paris desenli kumaş ile kızıma tulum, altındaki ile şort yapacağım. Yine dolabımdaki mavi çiçekli bir kumaşı da kolsuz ya da askılı bir bluz haline getirerek kızıma şık bir kombin oluşturacağım ümidindeyim.













Üstteki küçük puantiyeli kumaş bana. Kolsuz, yazlık bir elbise olacak. Ama ne zaman. Çünkü kızımın ısrarları önceliği ona vermeme neden oluyor. Altındaki pembe puantiyeli kumaşı da yine kızımın elbisesi olarak dolabına asabiliriz inşallah. "Kumaşın ne güzel kızım" deyince bir kaşlarını çatıp "bunu da dar dikme ama" diye beni uyarması var ya. Güleyim mi kızayım mı?. Cevabım "kısmet" oldu. Alttaki de yine yazlık bir bluz olarak sırada. Bunları müthiş bir hızla ağustosun sonuna kadar yetiştirmem gerekiyor. Fazla detaylı modellere bakmayacağım. Kolay, sağlam modeller için dergileri karıştıracağım şimdi.
Bir de yeni aldığım sandaletimi göstermek istiyorum size.













Çok rahat ve ayağımda da çok şık duruyor. Benim fazla bir ayakkabı merakım yoktur. Ama bunları görünce ayakkabı sevgisinin ne demek olduğunu anladım. Koca mağazada sadece bunları denedim ve aldım. Ankaralılar bilir Yozgat bulvarındaki Forum Outlet AVM de moda sokağının Beymen mağazasını. % 80 indirimi bile çoğu mağazadan pahalı. Ne de olsa lüks tüketim. Çoğunlukla gezer, gözümü gönlümü açar çıkarım. Bu ayakkabı da tek ve üstelik Hogan marka. Üstelik de 119 lira. Nasıl hayır diyebilirdim ki. 













Bu da kendime bayram hediyem oldu böylece. İyi günlerde giyeyim:))) 
Benden haberler bu kadar. Artık ( umarım ) normal rutinime döner, her hafta farklı bir uğraşla paylaşımda bulunabilirim. Sizin bayram uğraşlarınız da güzel geçmiştir inşallah. Sağlıcakla kalın. 

2 yorum:

  1. Sandaletlerinizi güle güle giyin . Güzelmiş. Diktiklerinizi de inşallah . Ama kumaşlarınıza bayıldım.Bakalım ortaya ne modeller çıkacak :) Kolaylıklar diliyorum .Sizinde bayramınız mübarek olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. İnşallah başarırım bu sefer. Sizi görmek çok mutlu ediyor beni:)))

      Sil

Ne düşündüğünüz önemli