13 Kasım 2014 Perşembe

Bir Elbise Daha Diktim.

Günlük hayatımda elbise giyen biri değilim. Seksenlerin, doksanların gençliği olarak özellikle kot pantolon, üzerine oduncu gömlek orta yaşlarıma kadar favori giysim idi. İş hayatı mecburiyeti olmasa etek bile giymezdim ya. Zaten pantolonu serbest bıraktıkları an bütün eteklerimi de dağıttım. Ama seneler beni olgunluk çağlarına ulaştırınca bir hanım teyze profilini oluşturmak elzem oldu. ( ya da ben öyle bir psikolojiye saplandım) Neyse lafı uzatmayalım. Paylaşacağım projem ( giyip giymeyeceğimi bilmeden) bir elbise oldu.














Mankenin üzerinde çok dominant, etkili duruyor değil mi? benim karakterimde olmasa da sadece bu duruş cezbetti beni. Model Ağustos sayısından.














Bu model için kumaş almak yerine, evdeki parça kumaşları kullandım. Biraz dolabım rahatlasın, yeni güzelliklere yer açılsın diye uğraşıyorum aslında. Diktikçe, modellere ufak tefek farklılıklar katmaya çalışmak da hoşuma gitti. Aslında bu iki kumaş farklı cinsler. Sadece renk uyumları tutunca projem için seçildiler:))














Her ne kadar modelde olmasa da bence biye ile kol ve yakasını çevirmek de gözüme hoş göründü.














Etekte zorlandım. Ama dikişi için değil. Kumaşı yetirebilmek için. Karelerini denk getirelim derken kumaşı eksilttik mecburen. Olsun. diktiğimi bilmeyenler konfeksiyon nazarıyla bakınca hatalarını araştırmıyorlar. Onun için diktim demiyorum zaten:)))














Bu defa gizli fermuarı daha düzgün diktim. Hem de normal fermuar ayağıyla. Meğerse ben dikmem gereken yeri bilmiyormuşum. İşte böyle dişleri parmağımla ( o görünen parmak da benim) açtırıp, dikmek gerekiyormuş. Öyle böyle değil resmen iyice açtırıp, tam kıvrılan yerinden iğneyi batırmak gerekiyormuş. Bu defa diğerlerine nazaran çok daha muntazam bir fermuar dikişi gerçekleştirdim.














Elbette tecrübeli arkadaşlar için yeterli bir başarı olmayabilir. Ama ben neredeyse Arşimet gibi sokağa fırlayıp önüme gelene fermuar dikişimi gösterecektim. öyle heyecanlandım yani:))














Işıgı da nasıl parlatmışsam. Aslında ışıktan değil, elbisemin ışıltısı göz alıyor.:)) Ben elbise diyorum ama bu kıyafeti jile tarzı giymeyi düşünüyorum. İçine balıkçıllar, gömlekler falan. 
Bel çizgisi biraz aşağıda, düşük bel gibi bir duruşu var. Boyunu diz hizasında bitirdim. Zaten kalıp kisa beden için olunca kalıpta hiç oynama yapmadım. Bu çalışmamı hafta sonu bitirmiştim. Ama bir türlü bloğuma giriş yapamadım. Kısmet bugüne imiş. Yarın da cuma olunca, kıyafetimin görücüye çıkışını pazartesi olarak planlamaktayım. Kolay, basit, temiz bir çalışma oldu. Sizce nasıl gözüküyor? 




6 yorum:

  1. Elbiseniz bol olsunn :)) çok çok güzel olmuş,üstünüzde de çok merak ettim,iyi günlerde giyinin. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Öyle güzel modeller var ki bol bol elbise dikmek geçiyor içimden. :))))

      Sil
  2. Çok beğendim, ellerinize sağlık. Kruvaze elbiseler hep zarif gelir bana hele böyle sade halinde, güle güle giyin, sevgilerle :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sade kıyafetleri çok seviyorum. Galiba ruhum artık dinginlik arıyor. Yorumunuzla sevindirdiniz beni:)))

      Sil
  3. Çok beğendim , çok güzel olmuş.Ellerine sağlık canım :) Fermuar dikişinde çok düzgün olmuş . Biye de çok yakışmış . Birde üstünde görsek tadından yenmez valla :)
    Bu modeli bende çok beğendim ama cesaret edip denemedim bile :)) Yaka kısmı açık olduğu için fermuar dikmesek de olurmu ki ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim çok teşekkür ederim. Beğenmen daha bir mutlu etti beni. Fermuara hiç gerek yok gerçekten de. Sadece fermuarı bir kere daha deneyeyim diye diktim işin aslı. Dikişinde de hiç bir zorluk yok ( yine de hata yapmayı başarıyorum ama )

      Sil

Ne düşündüğünüz önemli