31 Ocak 2015 Cumartesi

Boru tişort diktim.

Herkese iyi akşamlar dilerim. Bugün ocak ayını da bitiriyoruz. Zaman çok hızlı geçiyor ve ben hâlâ kaçırdığım günleri yakalayamamaktayım. Bu ay içerisinde sadece bir ürünüm olmuş. Ne rahatsız edici değil mi? Neyse fazla mağdur edebiyatına girmeyeyim. Ocak ayına ait bir yayınım daha olsun diye perşembeden beri uğraşmaktayım. Şimdi ağır bir proje diye düşünmeyin. Hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.
















Kumaşım penye. Modelim de Nisan 2014 sayısı. Bu dergiden diktiğim dördüncü model. Ama bu modeli çok değiştirdim ben. Normalde sadece bir yanından dikişle boru halinde oluşturulan bir tişort. Bir kol oyuntusu normal diğeri ise tuhaf bişey. Önce bu şekilde dikeyim diye düşündüm. Ama o kol çok rahatsız edici. Ben hep birşey omzumdan koluma kaymış gibi tedirgin olacaktım. 














Kalıbın sol tarafını baz alıp orta çizgisi itibariyle simetri oluşturdum. Varsın iki yanı da dikişli olsun. Ama içinde rahat etmek öncelikli değil mi? Niye mi diktim öyleyse? Elbette yakası için.














Öncelikle omuz diye verilen küçük girinti ile yakayı temiz dikişle birleştirdim. 














Sonra da kolları bedenle birleştirdim. Daha sonra da kolaltı ve yan dikişlerini bitirdim. Sülfileler kenarı biraz kıvırcıklaştırsa da ütüyle düzeliyor. Ama kol ve etek dikişlerini muntazam yapamadığımı da belirteyim. Sanırım kumaşın sebep olduğu bir durum bu.
Benim fazla oyalanmalarım, bir iki dikişten sonra sıkılıp kalkmalarım olmasa bir iki saatte bitebilecek bir şeydi aslında. Saat geç olunca ve mutlaka ocak ayı içinde paylaşma kararım olunca yeni kıyafetimi yine mankenimin üzerinde gösteriyorum size. 
Etek ucu ve kol ağızlarını reçme yapabilmek için çift iğne almış olsam da kullanmadım. Daha önce hiç çift iğneyle uğraşmadığımdan önce pratik yapmam gerek. İnşallah o zaman bu potluklar olmayacaktır.

İşte bu fotoğraf karesi de, bu modeli benim için cazip kılan özelliğini gösteriyor. Yaka kenarını sülfile yaptığımı da ayrıca belirteyim. Güzel demesem de farklı oldu bence. Siz ne düşünüyorsunuz. Yeni "boru" tişortümü beğendiniz mi?

Yeniden iyi akşamlar diler, yorumlarınızı beklerim:))))




6 yorum:

  1. Sen demesen de ben derim, güzel olmuş :)
    Ellerine sağlık ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmen mutlu etti beni. Çok teşekkür ederim. :)))

      Sil
  2. Ben de diktim bu modelden, iki elbise bir de bluz. Kolu once rahatsizmis gibi geldi, sonra alistim. ortadaki pensleri yapmadim, gobegimi rahatsiz etmesin diye. Ellerinize saglik,sadece farkli da degil guzel de..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ziyaretiniz için. Elbisenizin rengine bayılmıştım ozaman. Ben elbise fazla giymediğimden bluzuyla yetindim. Çok teşekkür ederim:)))

      Sil
  3. Ben de çok beğendim, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin ürünleriniz gibi kapsamlı şeyler değiller. Ama beğenilmek çok hoş teşekkür ederim:))))

      Sil

Ne düşündüğünüz önemli