20 Ocak 2015 Salı

Etkinlik yeleğimi diktim.

İyi akşamlar dilerim. Diktim diktim giydim bloğunun başlattığı yelek dikelim etkinliğine bir ürün verebilmek için var gücümle çalıştım. Elimdeki yelek kalıbı ne azmış meğer. Uygun kumaş bulmak da geceler boyu zihnimi meşgul etti. Sonunda en çok istediğim kumaşla, en beğendiğim modeli buluşturmaya karar verdim ( yapmam gereken de buydu zaten ama anca fark ettim).














Burda etkinlik başı ile aynı modeli beğenmişiz. Ama güzel yelek hakikaten. 90'ların en gözde modeli. Dergiyi aldığımda da ilk bu modeli dikmiştim ekose bir kumaşla. Çizgileri denk getirememiş idim. Yine de hatam üçüncü gözlere takılana kadar keyifle de giydim. Bu saadet uzun sürmemişti. İşte modeli belirlerken eski duygularım depreşti yine. Peki kumaşım nasıl? Ben papatya hanımları görmüş bir kuşak olarak kürkü deriyi severim. Yanlış anlaşılmasın. Hiç bir hayvanın doğal giysisinde gözüm yoktur. sahteleri neyime yetmiyor. Denk geldikçe stok yapıyorum sadece. İşte bu da çıkarıp çıkarıp okşadığım kumaşlardan biri.


İlk diktiğim yelekten bir öğrendiğim de üst bedeni biraz daha kısa tutmaktı. Kalıpları da tam çıkarsam da kumaşı kesmeden önce biraz gövdeden kısalttım. Üstelik kumaşım da azmış meğer. Mecburen boyunu da kısa tutmak zorunda kaldım. Kumaşımın bir santimini bile ziyan etmek istemezdim. Hav yönü aynı olsun deyince bu şekilde ( kırk küsür denemeden sonra) yerleştirmek zorunda kaldım.














Bu artan parçaları da saklayacağım. Mutlaka kullanacak bir yer bulurum.














Arka ve ön parçalarını birleştirdikten sonra bir de bu pozunu çektim. Üzerindeki ışık oyunları içimde kelebekleri uçurdu. Aşkın bir boyutunu yaşadım resmen.















Aslında yeleğin dikişinde hiç bişey yok. Cepleri iptal ettim zaten. Fırsat bulup astar da alamayınca ben de içini hazır biye ile temizledim. Tembel işi yaptım kabul ediyorum. Halbuki siyah bir astar alabilseydim ne güzel olurdu. Napalım. bu hafta sonuna bitirebilmek için, yapılması gerekenleri en aza indirdim.















Biyeyi elde bastırdım. Bu sefer giyerek fotoğraflayacaktım, ama kombin yapamadım. Üstelik önü için de çıtçıt ya da kopça alamadım. Kısacası henüz giyemedim. İş gene mankene düştü.


























Önden böyle gözüküyor. Bir de arkadan göstereyim.



























Arkada oluşan volan çok hoşuma gidiyor. Biraz daha dökümlü bir kumaş olsaydı bu kadar bariz durmazdı. Daha yumuşak bir döküm oluştururdu. Ama kumaşım sert bir yapıda olduğundan volan böyle gözüme batıyor işte. 
İşte benim de çalışmam bu kadar. Beğendiniz mi bilmem. Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.


17 yorum:

  1. Merhabaa,yelek ziyaretine geldim,ne güzel tesadüf aynı yeleği çalışmamız :) kumaş kadife gibi duruyor.Çok güze bir çalışma olmuş,sade ve güzel.Boyu güzel olmuş.Arka modelini ben de çok beğeniyorum.demek bir de kareliden diktiniz önceden,aslında kareli fikri de güzel olurdu.Üstünüzde de görürüz inşallah,ellerinize sağlık,güle güle giyinin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar hoş geldiniz. Sayenizde uzun bir aradan sonra makinemle barıştım yine. Ve yine sayenizde bir yelek sahibi oldum. Yine de sizin gibi içimde ( olmasını düşlediğim ) coşkuyu yansıtıp, çevremi de coşturabilecek bir giyisi olmadı. Bir daha ki organizasyona artık:)) Teşekkürler...

      Sil
  2. Merhaba yelek etkinligi sayesinde tanidim cok guzel paylasimlariniz var yelekde cok guzel olmus elinize saglik...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Sayfama hoşgeldiniz.

      Sil
  3. Ellerine sağlık canım. Ben bu aralar yoğunum .Etkinliklere katıamıyorum ama epey bişeyler diktim.Mail adresimi sormuşsun muruvvet@evrimpeyzaj.com dan yazabilirsin canım . hatta yaz mutlaka .telefonlaşırız da :)) Umarım bende yakın zamanda bir etkinliğe katılabilirim :) Sevgilerimle .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seni gördüğüme çok sevindim. Artık mailini not alıyorum.

      Sil
  4. Güle güle giyin yeleğinizi ,çok da güzel olmuş,ellerinize sağlık.
    Kendime birşeyler dikmeyeli ne çok zaman geçmiş diye düşündüm birden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Sizin çalışmalar tam profesyonel işi. Ben o kadar yapamıyorum ki. İki gömlekle vakit geçirmek bizimkisi:))))

      Sil
  5. çok şık olmuş. Yelek hiç kullanmadım şu ana kadar. Yelek diyince aklıma hep el örgüsü anne yeleği geliyordu ama son zamanlarda sizler harikalar yaratıyorsunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize çok mutlu oldum. Benim de yeleklerle aram pek iyi değildir. Ama bu yelek beni de çok mutlu etti

      Sil
  6. Bu yeleğin kalıbı çok hoşuma gitmişti. Bu kumaşlada harika olmuş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmeniz ne güzel. Gerçi yeleğin hakettiği bir işçilik sergileyemedim. Çok teşekkür ederim.

      Sil
  7. Ziyaretiniz mutlu etti beni. Hoşgeldiniz. Benim kumaşımda kürkün sahtesi. Hemen ziyarete geliyorum sizi. Arayı açmayın olur mu?:)))

    YanıtlaSil
  8. Modeli çok beğendim ellerinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağolun. Beğenmeniz mutlu ediyor beni.

      Sil
  9. iyi akşamlar. ellerinize sağlık çok güzel olmuş. bende biraz dikiş dikiyorum.yeleğin kalıbı hangi burdanın yılını yazarsanız sevinirim teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Modelim 1994 yılının ekim sayısından 109 no'lu model. Deriden dikiliyor. Size de çok yakışacaktır. Şimdiden güle güle giyinin:)))

      Sil

Ne düşündüğünüz önemli