6 Şubat 2015 Cuma

Dikiş Etkinliğine katılıyorum.

İyi akşamlar sevgili arkadaşlarım. Ocak ayının sonlarında Nilgün Hanımın Çiziyorum dikiyorum bloğunda başlattığı etkinliği inanın araya araya buldum. Daha önce tanışmadığım yeni bir arkadaş edinmiş oldum böylece. Oldukça faal, yaratıcı ve hamarat bu arkadaşımızın başlattığı etkinliğe umarım sizler de katılırsınız.
Etkinliğe karar verir vermez kumaş dolabımın yanına dikilip etek dikebileceğim bir kaç kumaşı ayarladım.














Bu kumaşım çok eski. Kızıma bir elbise yapmıştım. Artan parçası hâla duruyor. ( Amma kirli çıkıyım değil mi?) Küçük bir parça olduğundan ya başka bir kumaşla kombinlerim ya da diz üstü bir eteğe ancak yeter.














Bu kumaşımı da ya elbise ya da alt üst takım dikerim diye almıştım yaklaşık üç sene önce eski dergilerde bir takım vardı. Acaba önce o takımın eteğini diksem mi diye düşünmekteyim.














Bu kumaşım ise kalın, suet gibi bir kumaş tay tüyü dedikleri olabilir mi? bilmiyorum. Bu kumaşı kullanmaya karar verirsem a formunda ya da çan bir etek dikebilirim. Henüz karar vermedim. Şimdilik kumaşlarımı ayarladım ya o da yeter. Yarın aile efradından önce kalkıp dergilerimi odanın ortasına yığmam ve kumaşlarıma göre modelleri tek tek elden geçirmem gerekiyor. Kısa süreli bir etkinlik olsa cesaret edemeyebilirdim. Neyse ki marta kadar mühletimiz var. Ben de diğer koşturmacalarım arasında böylece keyifli bir uğraş daha elde edeceğim için mutluyum. Haydi hep beraber makinelerimizin hatırını sorup yeni bir kıyafete merhaba diyelim.:))

4 yorum:

  1. Kolay gelsin başlamak bitirmenin yarısıdır sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Bu hafta içi de modelimi kesip dikmeye başlarsam inşallah :))))

      Sil
  2. Kolay gelsin canım. ben pek etek giyemediğim için etek etkinliklerine pek katılmıyorum ama takip etmeyi seviyorum. Ben en sondaki kumaşı çok beğendim :) Sonucu çok merak ediyorum :) Umarım bu defa üstünde görürüz :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Seni görmekten mutlu oluyorum. Ben de eş dost gezmesinde giyersem giyeceğim eteği. Bakalım ne zamana dikerim artık.:))

      Sil

Ne düşündüğünüz önemli