15 Şubat 2015 Pazar

Etkinlik eteğimi bitirdim.

Herkese iyi akşamlar. Yavaş yavaş Nilgün Hanımın etkinliği için etekler oluşmaya başladı. ben de bu gazla diktiğim eteğimi paylaşayım dedim.
















Meşgul anne ile beraber bu kumaşa karar vermiştik. Ama aklımdan geçen bir modeli bulamadım. Ben çan formunda etekleri seviyorum. Gerçi orta yaş üstü biz bayanların, olan basenlerini daha da çok göz önüne getirdiği için fazla giyilmiyor. Ben de etek kalıbı yerine Ekim ayının bu elbise modelinin eteğini dikmeye karar verdim. Umarım kurallara uygundur.














Bu elbise modelini çok beğeniyorum. Belki ileride elbise olarak da dikerim. Neyse, eteğin ön ve arka robalarını, alt etek olarak kesilen parçayla birleştirdim. Fermuarını ön ve arka parçaya birleştirdikten sonra yanlarını da diktim.














Bel ölçüsüne göre de kestiğim şeriti telalayıp kemer olarak diktim.
Ama açık söyleyeyim. Kumaş meğer hiç iyi bir kumaş değilmiş. Hani çocukluğumuzun bir tekerlemesi vardı ya "iğne batmaz, makas kesmez" diye. Meğerse bu kumaşı tarif ediyormuş. Keserken sanki bir kalın kartonu, bir kalın muşambayı keser gibi zorlandım. Kumaş dökümlü de dursa meğer çok sağlammış dedim. Dikerken de aynı mevzuu. İğne pat pat sesleri arasında öyle zorlandı ki, makineme bişey olacak diye ağır ağır ilerledim. 

Fermuarını dikerken eğri dikmişim. Sökmem gerekti. Kumaşın bu çektirdiklerine karşı nasıl söktüm dersiniz? Sökemedim. Çünkü iğnenin battığı yerlerden cart diye yırtıldı. Tıpkı bir kağıt gibi. Mecburen roba bölümünü tamir etme zorunda kaldım. Ama buna ait detayı göstermiyorum. 

Neyse bu macera ile bitirdim. Bugün de kızımla beraber gezintiye giderken giydim. Bu kadar şikayetten sonra size bir sürpriz yaparak üstümde fotoğrafladım.
Üstümdeki duruşu böyle. Aslında pazartesi giymeyi planlamaktaydım. Ama hepinizin mutlaka haberi olmuştur ki. Pazartesi günü Özgecan'ın matemini tutacağız. Biliyorsunuz ki Özgecan, aramızdan oldukça vahşi bir şekilde koparıldı. İnsanım diye aramızda dolaşan, hatta bir kadın ve çocuğun da sorumluluğunu alarak "aile babası" diye belki çevresinden hak etmediği bir saygıyı da gören içinde tatmin edilmemiş yıkıcı, vahçi, yok edici duyguları barındıran biri tarafından.
Neyse konu hakkında daha uzun konuşmayayım. Allah bizi ve çoluk çocuklarımızı böyle şerli yaratıklardan emin eylesin.
Kurban olarak verdiğimiz Özgecan için yarın pek çok kişiyle beraber ben de siyahlara bürünerek işyerine gideceğim. Siz de katılıyor musunuz bu toplumsal matem gününe?


10 yorum:

  1. Özgecan için söylediğin her şeye katılıyorum arkadaşım. Allah rahmet eylesin, anne ve babasına sabırlar versin. Eteğe gelince çok hoş duruyor üzerinde. Umarım dikerken yaşadıklarına değecek kadar güzel günlerde giyersin. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Gelişiniz beni mutlu etti. Umarım önümüzde çok güzel ve huzurlu günler olur.

      Sil
  2. Özgecan hepimizin yüreğini dağladı ! Bu kötü gidişe bir son vermek lazım ama bu ortamda nasıl...
    Eteğinizin kumaşı zorluk çıkarmış ama sonuç çok güzel, size de yakışmış. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet. Ölüm her yönüyle yıkıcı. Ama böylesi beni çok fazla sarstı. Eteğimi beğenmeniz de mutluluk verdi teşekkür ederim.

      Sil
  3. İyi günlerde giy,ben de beğeniyorum o elbiseyi,çok da uğraştırmış seni ama pes etmemişsin güzel olan bu...Diğer söylediklerine de katılıyorum,Ben güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim diyen peygambarimizin en çok bu yönünün örnek alınmasını diliyorum(yok sünnettir sakal bırakalım,yok şu yok bu..güzel l ahlak en önemlisi...) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar da doğru bir söz. İnsanın hem bireysel hayatı hem de toplum içindeki yaşantısı bence de güzel bir ahlakla insanı doyuma ulaştıracak bir güzellik kazanır. Ama avuçlarımızdan akan kum zerreleri gibi ahlakını güzellikle inşa eden kişiler azalıyor değil mi?

      Sil
  4. Ellerine sağlık canım .Çok güzel olmuş. Seni uğraştırmış ama değmiş.Ucundan da olsa görebildik ne mutlu :)) Bundan sonra diktiklerini hep üzerinde görmek isteriz artık.
    Özgecan a hepimiz üzüldük canımız yandı ama biliyorum son olmayacak. 1 nesil bizim yetiştirdiğimiz erkek evlatlar büyüyene kadar . Ama sonrasında inanıyorum bizim nesil kadınların yetiştirdiği evlatlardan böyle caniler çıkmayacak . Biz kız evlatlarımıza ne giyeceğini giymeyeceğini değil erkek evlatlarımıza sapık olmamayı öğreteceğiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eteğimi beğenmene çok sevindim. Hoşgeldin. Ve dediğine katılıyorum. Bizden sonraki nesil inşallah birbirlerine saygı ile yaklaşacak nesillerden olacaktır.

      Sil
  5. Merhaba,
    Ellerine sağlık, güzel günlerde giy. Özgecan için Allah'tan rahmet, ailesine sabır, şerefsizlere ise vicdan diliyorum...
    Blogunuzu takibe aldım bana da beklerim. Sevgilerle....
    www.neclasolen.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloğuma hoşgeldiniz. Sizi sık sık ziyaret etmekteyim. Tekrar tekrar beklerim:)))

      Sil

Ne düşündüğünüz önemli