8 Şubat 2015 Pazar

Yeni oyuncaklarım

Herkese mutlu hafta sonları dilerim. Bu ara bloğumla beraber olmayı seviyorum. Yeni aldığım malzemelerimi de keyifle sizinle paylaşmak isterim.

















Çift iğne aldım. Daha önce hiç çift iğne denememiştim. Artık zamanı geldi. Özellikle jarse ve triko dikerken tek iğneden daha kullanışlı bir çalışma sağlıyor. Bu hafta boyunca iğnelerimle oynayıp nasıl kullanıldığını öğrenmek istiyorum.
İğnelerim iki çeşit. Biri 14 diğeri 16 numara. Şimdilik 16 numara ile çalışacağım. Ama göstereceklerim bununla bitmiyor. Aslında bunları çok daha önce almıştım. Ama eklememişim bloğuma.














Bu malzemeleri ise Tcibodan aldım. Çok hevesliydim alırken. Ama istediğim performansı göstermiyor. Kullanımı düşündüğüm kadar rahat olmadı. 
Biri delmek için diğeri de zımbaları yerleştirmek için iki pense ile bir kaç tane de halkası çıktı içinden. Düşünmediğim şey, bu halkalar bitince nereden alabileceğim bunları?
Yine düşünmeden aldığım diğer oyuncağım ise,

Bonibon şekeri gibi duran bu plastik zımbalar. Kutusuyla malzemeleriyle çok şık duruyor değil mi? peki kullanıyor muyum? Yine hayır demekten utanıyorum ama hakikaten beceremedim. Ya plastik çıtçıtlar takmaya çalışırken eziliyor, ya da becersem bile çıtçıtı açmaya çalışırken alt ve üst birbirine yapışıp yerlerinden çıkıyorlar. Yine düşündüğüm şey bu malzemeler bitince Ankara'da nereden edinebileceğim.

Olsun bir kaç kere kullansam bile farklı bir şeyler sahibi olmak hoşuma gitti. Sizler de beğendiniz mi? 

Bir de özellikle bu çıtçıttır, halkadır bitince Ankara'da nereden tedarik edebileceğimi bilen varsa n'olur söyleyin.

Herkese güzel bir hafta dilerim:)) 



11 yorum:

  1. Tasarımlarımda nervür dikişini farklı bir detay olarak kullanmayı bende çok seviyorum...
    Sevgilerle :)(:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet nervür dikiş hakikaten çok hoş bir detay. Ben de artık daha sık kullanmayı düşünüyorum.

      Sil
  2. Malzemeler tamam:) Ne duruyorsun helva yapsana pardon dikiş yapsana:) Sevgiler canım..Blog keşif etkinliğinden geliyorum ben de beklerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen oturuyorum makinemin başına. Hoşgeldin.

      Sil
  3. Sizi takibe aldım. Eğer siz de hala beni izlemiyorsanız beklerim.
    http://ciziyorumdikiyorum.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniiz. Sizin gibi kendi tasarımlarını oluşturan bir üstadın yayınları beni çok önceleri kendine çekmişti zaten. Her daim beklerim küçük projelerim için

      Sil
  4. Selam canım.Bunları görmüş ama yorum yazamamıştım Üssteki delici zımbırtılardan bende de var ama bende verimli kullanamadım bir türlü. Yada henüz zamanı gelmedi :) Zamanı gelince elbet aradığımız malzemeyide buluruz belamızı da mevlamızı da :)) İğnelerini beğendim ama . Nervür iğnesi de ayrı oluyormuş demekki. Kullandıysan yorumlarını bekliyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu delici alet ve edevattan ben de memnun kalmadım. Topu topu üç dört kere kullandım. Halkalar bitti. Şimdi de sarf malzeme peşine düştüm. İğneyi deneme amaçlı kullandım Şimdi penye bişeyle uğraşıyorum. onun etek dikişini bu iğneyle yepeceğim inş.

      Sil
  5. Hepsini güle güle kullanın! Janome iğneleri nereden aldınız acaba? Ben yeni bir Janome kullanıcısıyım da :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Janome makinemı Ulus Denizciler caddesinde ikra makineden almıştım. İğneleri de ve diğer dikişle ilgili malzemeleri de ordan alıyorum. Sahibi Ali Bey çok yardımcı oluyor. İnternetteki fiyatlarla da aynı gibi. Sizin makineniz de çok güzel güle güle kullanın.

      Sil
    2. Teşekkürler bilgi için :) Nice dikişli günler hepimize!

      Sil

Ne düşündüğünüz önemli