1 Mayıs 2015 Cuma

Bir Dantel Elbise Dikeyim Dedim.

Çok hevesle başladım. Mayıs ayı içinde de bir düğünümüz var.Güzel güzel giyerim diye de düşündüm. 














Bu danteli ve altına astar olsun diye de saten bir gri kumaş aldım.




Modelim de bu yılın şubat sayısından. Ama böyle dökümlü durmadı.
















Astarı sadece (modeldeki gibi) beden için kullandım. Bunu resimlememin manası yok biliyorum. Ama keyif olsun diye çektim işte.














Astarla asıl elbise bedenini yaka ve kollardan birbirine z teyelle ekledim. Biz eskiden eskiden buna z teyel derdik. Şimdi ne deniyorsa?














Yakayı da astarlama gafletinde bulundum. Bazı şeyler bilinçten söküp atılamıyor. Ama bu aşamada düşünemedim. Çok sert durduğunu size belirtmeliyim.














İki yakayı da hazırlayıp gövdeye böyle diktim. Çünkü verev biye ile temizleyecektim.














Bu da biyeyle çevirme aşaması. Bu aşamayı da tamamladıktan sonra giydim. Üstümde patates çuvalı gibi durdu. Tamam ben de ince nazenin bişey değilim ama bu kadar da kalın bir gövdem yok. Herhalde astarım elbise için kalın oldu. Yaka desen sözde kapatmak için yukarı çektiğim halde yine de göbeğime kadar (neredeyse) iniyor. Anlayacağınız memnuniyetsiz bir dikiş projesi oldu.
Bu maceram geçen haftadan. Bu ara hastane faslına biraz ara vermişken bir kez daha gözden geçirmeliyim. Ama bu modeli ikinci kere denemeyeceğimden de eminim. Belki renk de cazip olmadı benim için.
Bitirdiğimde tekrar buluşmak üzere. 
Sevgiyle:)))

8 yorum:

  1. Kumaşlarınız çok güzelmiş, belki kemerle deneseniz, yaka ya da sadece danteller bir şeyler ekleseniz sonuç sizi memnun edebilir. Merak ettim ama ben şimdi, bizi bekletmeyin çok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kemeri düşünemedim ben. Bir de öyle deneyip yakayı da kapatmaya çalışayım. Ancak bizim hastane rütinimiz tekrar başladı. yine de fırsat buldukça makineye geçmeye uğraşıyorum. Ziyaretiniz için teşekkürler

      Sil
  2. Merhaba:-)blog keşif etkinliğinden geliyorum. Takipteyim bana da beklerim canım:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takipteyim sizi. Uğradığınız için teşekkür ederim.

      Sil
  3. Merhaba blogunuzu yeni keşfettim ve takipteyim :)
    Bana da uğrarsanız çok sevinirim sevgiler...
    http://modadusleri.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  4. Merhaba blogunuzu yeni keşfettim ve takipteyim :)
    Bana da uğrarsanız çok sevinirim sevgiler...
    http://modadusleri.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  5. merhaba,
    modeli kurs hocamın dergisinden hatırlıyorum ..çokda beğenmiştim hatta kalıbını çıkarmadığıma kurs bittikten sonra pişman olmuştum .
    sayfanın başından itibaren paylaşımınızı heyecanla okudum ama sonu hüsran diyorsunuz canınız sağolsun insan vaktine ve emeğine acır ama tecrübe başa geldikçe öğreniliyor ..takipteyim .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok bişey kaybetmiş sayılmazsınız. Yakası fazla açık geldi bana. Belki de minyon olduğum için. Gerçi sağlık sorunlarıyla uğraşmaktan ne elbiseyi bitirebildim ne de düğüne gittim. Gerçekten de tecrübenin bilgi kadar önemi var hayatta. Bu arada sayfanızla da tanışma imkanı bulduğum için mutluyum . Takipteyim ben de.

      Sil

Ne düşündüğünüz önemli