22 Aralık 2013 Pazar

jarse bluz diktim

Bu hafta yine jarse ile uğraştım. Artık jarse dikerken eskisi gibi korkmuyorum. İnsanın üstünde duruşu da akar gibi olunca beğenerek de giyiyorum. Gerçi bu soğuk kış günlerinde fazla cazip bir kumaş değil.


















Hemen size kumaşımı ve modelimi göstereyim. Ama düşündüğüm gibi güzel olmadı gene. Kolları fazlasıyla uzun oldu.
























Etek bölümü de uzundu. Onu kısalttım ama kolunu da kesmeden önce düzeltmeyi düşünemedim. Bu da en ilginç parçası. Patronunu çıkarınca şöyle bir sağa sola çevirdim. Sonra da "madem niyetlendik, tekrar düşünmeye gerek yok" deyip makası bismillah deyip elime aldım.
 
Önce bütün parçaları birbirine diktim en son da omuz ve kolu birleştirdim. Meğerse o ilginç parça yandan gelip kolu oluşturuyormuş. Eskiden diktiğimiz yarasa kollar böyle değildi Ama bluz bitince fark ettim ki bu şekilde kol daha farklı bir duruş sergiliyor. Nasıl desem, daha dökümlü daha böyle tiril tiril oldu. kumaşın elbette payı büyük ama...
























Kol fazlasıyla uzun oldu. Keserek kısaltayım desem, kol ağzı bollaşacaktı. Biraz da kol altındaki bolluk koluma doğru olacağından güzelliği kaybolacaktı. Aslında kumaşı kesmeden önce bu parçayla biraz uğraşmak gerekliydi. ama ne yapmam gerektiğini bilmiyordum zaten:)) Ben de önce makara lastiği ile bir kaç sıra dikip büzüştürmek istedim. Ama lastik masurada dönüp elastikiyetini kaybediyor. Fazla bir büzgü sağlamıyor. Ben de normal bebe lastiğini makinede diktim. Sonucu beğenmedim. Hayalimi süsleyen kolu yapamadım yani. Makara lastiğini kullanmanın pratik bir yolunu bilen varsa ve bana anlatırsa çok mutlu olurum. En azından anlatımını nerede bulacağımı söyleseniz o bile yeter.

































Yakasını da takıp etek ucunu da kıvırınca işte bu hale getirebildim. daha iyisini yapamadım yani. Yine her zamanki gibi temizliği ve ütüsü kaldı. Bu işleri, akşamları televizyon seyrederken ve çayımı yudumlarken yapmayı seviyorum. Pazartesine daha huzurla ve enerjik girmemi sağlıyor. Bu haftalık da bu kadar. İnşallah bir gün yorum yapacağınız kadar güzel bir kıyafet dikmeyi başarırım da yorumlarınızı okuyabilirim. İyi pazarlar.

3 yorum:

  1. Canımsıııınnnn:) Sana ben yorum yazardım ama tanımıyordum. Bu gün bloğunu ilk defa gördüm. Meşgul anne sayesinde, sağolsun, senden bahsetmiş. Taa buralara kadar da geldim. Sık sık gelmek için de birazdan izlemeye alacağım. Yalnızbir tavsiyem olacak, acaba her sayfada 10-15-20 post okunacak şekilde bir ayarlama yapsan nasıl olur? Çünkü her seferinde sayfa açmak zor gelmeye başladı. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay ay ay teşekkür ederim. Dikişime fazla güvenmeyince kendimi ortaya çıkaramadım ben. Ama olsun. Geldiniz ya yeter. Çok mutluyum. Şimdi Meşgul anneye ( bir nevi benim de fahri annem olduğundan) teşekkür etmeliyim.:)) Tekrar beklerim

      Sil
    2. Tamam çocuklara söyledim. Bir ara bloğumla ilgili düzenlemeler yapacaklar. Ben biraz teknoloji özürlüyüm de:)))))

      Sil

Ne düşündüğünüz önemli