19 Temmuz 2014 Cumartesi

Bayramlık bluzumu diktim.

Yeniden iyi akşamlar. Ramazan gelince ister istemez dikişe zaman ayıramaz oldum. İftar sahur hazırlıkları, susuzluk ve uykusuzlukla mücadele bütün vaktimi aldı. Havalar da ısındıkça, beni dikişten soğuttu diyebilirim. Yine de bayramda el emeği yeni bir kıyafet giyme düşüncesi son bir gayretle beni kumaş dolabımın önüne getirdi.















Haziran burda sayısını sırf bu model ve şort kalıpları için aldım. Bu güzel model için farklı bir kumaş hayal ediyordum ama fırsat bulup alışverişe çıkamayınca, elimdeki kumaşlara göz attım. Bu kumaş da bir gömlek olacaktı. Bu gömlek oldu. Fena değil gibi dedim ve altlardan çekip aldım:))














Kumaşı tam ortadan teyelleyip eşit mesafelerden, dergide söylendiği gibi önce pili yerlerini ütüyle belirginleştirdim. Düzgün olması için teyellemek gerekirdi. Boş verdim. Bu sıcakta midem de guruldarken, akşam iftara yemeği de yetiştirmem gerekince teyelle uğraşamadım. Tamam pililer biraz eğri oldu. Bu da bluzumun karakteristik özelliği olsun canım.

Ütülediğim yerlerden yarım cm dikince, pililer gözüme az gözüktü. Ama derginin vardır bir bildiği. Zaten dikişten sonra yeniden ütüyü ısıtıp pili yerlerini saptamak benim iki günümü alırdı. Ne gerek var.

Önce piliyi hazırlayıp sonra kalıbına göre kesmek mantıklı. Bu taktikle gözüme fazla düz gelen modellere böyle pililer ekleyerek biraz hareket verebilirim.

Bu modeli seçmemin bir sebebi de öndeki patların yapılışını öğrenmekti. Ama ramazanı midemin katmanlarında hissettikçe ağır ve öğrenerek değil de çabuk ve hemen bitsin mantığıyla diktim. (diktim diyorum ama şu hale getirmek bile bir buçuk haftamı aldı.)
Ara bölümlerini resimlememişim. Yoksa fotoğraf çekmeyi çok seviyorum. Çocuklar küçükken parka bile fotoğraf makinemle giderdim. Ama önceliğim bayramlık kıyafetime bir an önce kavuşmak olunca dikiş keyfini ikinci plana atmışım demek ki.

İliğidir, düğmesidir gözümde büyüdü. Önüne çıtçıt yaptırıverdim. Böyle çok spor da göründü gözüme. Ütüsü ve temizliği kaldı sadece. Bakalım ütüyle hatalarımı saklayabilecek miyim? Valla bu hale getirebildiğime bile şükrediyorum. Resmen sürüne sürüne diktim. Bununla beraber bir de siyah pantolon kestim. Şimdi de bluzun bıraktığı yerden pantolon sürünmeye devam ediyor. Kısmet ne zamana biterse, onu da paylaşırım sizinle.

Pililerin birini aşağıda birini yukarıda bırakınca, haliyle önüne aldığım bant da enli olmak zorunda kaldı. Boyunu da kısalttım. Bu kıyafet de tam benlik oldu. Orhan babanın şarkısındaki gibi, hatasıyla seviyorum diktiklerimi:)) Keyifli, eğlenceli bir uğraşın bana kazandırdığı, herbiri hatasıyla karakter sahibi olan güzel kıyafetlerim. İsimleriyle yer alıyorlar gardrobumda. Mağaza malı, kendini beğenmiş bluzlarımı iteleyerek yer açıyorum elimle diktiklerime. Siz de böyle hissediyorsunuzdur eminim. Kendinize iyi bakın. Sonraki buluşmamıza kadar hoş kalın efendim. Ben buralardayım:)))



3 yorum:

  1. Merhabalar. Blogunuzu biraz gezdim (kalanı da gezicem tek tek ) Çok güzel şeyler dikmişsiniz ellerinize sağlık. Sİz aktif dikiş dikiyorsunuz ama blogunuz pek aktif değil sanırım. Nacize tavsiyelerim olacak yanlış anlamazsanız. Bende çok eski blogger sayılmam bu yüzden hadsiz olarak algılamayın lütfen.
    Öncelikle temanızı değiştirseniz daha iyi olur gibi.Bu temanın kullanımı çok rahat değil çünkü
    Sonrasında blogunuzda bir izleyiciler gadgeti eklemelisiniz ki blogunuza ziyarete gelenler sizi takibe alabilsin.Böylelikle yeni yayınlarınızdan haberi olsun. Kendi blogumuzda da var ekleme kısmı ama o gadgeti eklemezseniz bizim sizi takip ettiğimizi kaç takipçiniz olduğunu göremezsiniz . Blogunuzda takipçi gadgeti olmadığı için takipçiniz olamıyor maalesef. Bu eklenti çok önemli o yüzden.
    Ben sizi izleme listeme aldım mesela yeni post yazdığınızda haberim olacak ama sizin bundan haberiniz olmayacak :)
    Sonrasında vakit buldukça sizde ilgi alanınıza göre blogları gezerek yorum bırakarak kendi blogunuzdan haberdar ederseniz bir çok takipçiniz olur.
    O kadar güzel şeyler dikmişsiniz ki bence paylaşmaya devam edin. Yardıma ihtiyacınız olursa elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım.
    Benim blogum : mesgulanne.blogspot.com
    Bol dikişli günler diliyorum :) Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. :)) Tema o kadar değişik ki izleyiciler gadgeti olmasına rağmen görememişim bile :) Ama sorunlu. O da blogspot.com.tr ye geçesinden kaynaklanıyor. Çok şükür basit bir çözümü var.
    http://kitap-evi.blogspot.com.tr/2014/01/blogger-destek-6-izleyiciler-widgetini.html?m=1 buradan bakarak sorunu çözebilirsiniz. Başka yollarda var en basit yolu bu bence :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayfama hoş geldiniz. Ara ara bloğunuzu izlemekten keyif aldığımı da belirtmeliyim. Tema konusunda haklısınız. Verdiğiniz linki inceleyerek düzeltmeleri yapmaya çalışacağım. İlginiz ve yardımseverliğiniz için yeniden teşekkür ederim:)))

      Sil

Ne düşündüğünüz önemli