3 Ekim 2014 Cuma

Elbisemi bitirdim.

Yarın Kurban Bayramının ilk günü. Hepimizin bayramı mübarek olsun. İnşallah güzel, keyifli bir bayram geçiririz. Bu gün temizlik, güzellik ve dikiş ile geçirdim. Daha doğrusu belki bir aydır her hafta sonumu dikişle geçirmekte isem de, dikmeye başladığım elbisemi tam anlamıyla bugün bitirebildim.















Elbisenin kollarında çok zorlandım. Önce kısa kol çalıştım. Kibar da duracaktı. Ama iki kere dikip söktüm. Kolların biri aşağıda biri yukarıda durdu çünkü. bence kol kalıbı hatalı. Allahtan bol bol kumaş almışım. Şu mu? bu mu? derken havalar soğudu. Ben de kumaşın fazlasından bu defa uzun kol kestim. Kalıbın kolu da eğri olduğu için bir ceket kolu kullanmaya karar verdim. 


Ama kolun duruşunu tam ayarlayabilmek için önce yakayı pervazla temizledim.Daha sonra, yine aynı dergideki trompet kollu ceketin kalıbından faydalandım. Hiç olmazsa büzerek gövdeye yerleştiririm diye. Hem de dökümlü durur diye düşündüm.















İyi ki prova mankeni almışım. Bu defa gerçekten işini yaptı. Kolları mankenin üstünde iğneledim çünkü. Çok daha kolay oldu. Elbisenin omuzlarında da bayağı eğrilik varmış meğerse. Kolların dikişini bitirdikten sonra bir defa giydim. Ama kollar öyle salaş salaş gözüme tuhaf gözüktü. Ben de bu gün kollara manşet taktım.

İşte bitmişi de böyle oldu. Çok beğendim. Bir de arkadan göstereyim
Kolların duruşu harika oldu. Gerçi çok oyaladı. Önce iğnele, sonra tam yerlerinden teyelle. Teyellerken kaçırdığın yerleri yeniden gözden geçir. Sonra da makinenin başına geç. İlk resim ile son hali arasındaki fark, benim emeğimin karşılığı. 

Bu elbise ile giymek üzere aldığım ayakkabımı da göstereyim hemen.

Ucuz bişey. Ama elbiseyle çok şık durdu. Pek elbise giymediğim için bizim sülale çok şaşıracak.
Bu elbisenin kalıbı uzun beden olduğundan, kalıplarda kısaltma yaptım. Onu da göstereyim.

İşte böyle. Bir dikiş maceramı da ( kendimce ) yüzümün akıyla atlattım. Yarın da yeni kollarıyla giyip bayram  kutlayacağım. Bu vesileyle hepinizin bayramını kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.


6 yorum:

  1. Rengiyle, modeliyle bende çok beğendim, güzel günlerde giyinin. İyi bayramlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Gülay. Kuzguna yavrusu şahin görünürmüş ya. Benim de o hesap güzel olmasa da o kadar uğraşınca beğenirim de, dışardan bir göz olarak senin beğenmen beni mutluluktan öte onare etti. onun için çok çok teşekkürler:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

      Sil
  2. Valla dediğin gibi emeğinin hakkını vermiş :)
    Onca uğraşa değmiş kesinlikle.
    Çoook ama çooook beğendim gerçekten.
    Ayakkabı seçimin de ne kadar zevkli olduğunu bir kez daha ortaya koymuş.
    10 puan 10 puan 10 puan :)))

    İyi bayramlar bu arada :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnan ki dikene kadar akla karayı seçtim. Her elime alışımda midem kıyım kıyım oldu yeminle. Eğer olmasaydı, kumaşı bir kalemde geç, emeğim için yas tutardım resmen. Şükür, şükür, şükür:)))))))))))))))))

      Sil
  3. Waoow diyorum sadece. Çok güzel olmuş. Ellerine sağlık canım. İlk resim nere son resim nere :) Kesinlikle çok çık olmuş.Ayakkabıda bundan uygunu olamazdı sanırım :) Rengi modeli duruşu çok güzel.Emeğinin karşılığını almışsın belli. Ama bir kusuru var :) üzerinde göremedik :)))

    YanıtlaSil
  4. Canım hoş geldin. Ben de üstümde göstermeyi istiyorum ama niye bilmem cesaret edemedim daha.

    YanıtlaSil

Ne düşündüğünüz önemli