22 Mart 2015 Pazar

bordo pilili gömlek diktim.

Merhaba. Yine bir hafta sonunun daha son saatleri. Yarın yine sıkıcılığıyla başa çıkmamız gereken yeni bir pazartesi. Pazartesini griliği, pazar günlerinin de neşesini gölgeliyor mu sizce de?

Aslında böyle karamsar biri değilim tabii ki. Hele de bahar böylesine yaklaşmışken.

Neyse bu kadar girişten sonra fazla vakit kaybetmeden, burda dergilerinin gardrobuma kazandırdığı son kıyafetimi sizlerle paylaşayım.














Etekleri plili, koy kumaşından dikilmiş bu gömleğin modelini Şubat 2015 sayısından aldım.



Kumaşım dolabımdaki bordo renkli bu kumaş. Kumaşın cinsini bilmiyorum. Hafif parlak, dökümlü biraz da kalın bir kumaş
Önce plileri elimle yapayım dedimse de bu plilerin kalıcı olması lazım. Yoksa giydiğim süreden çok ütüsüyle uğraşmam gerekir. Ben de yaptırdım. Ankara'lılar bilir. Kocabeyoğlu pasajında terzi malzemeleri satan bir dükkanda. Kartını almayı akıl edememişim. Tarif yeteneğim de yok. Ama kime sorsanız gösterirler.














Ön ve arka parçaları omuzdan birleştirdikten sonra sağ ve sol ön patlarını yaptım. Bu fırfırı yapmakta çok kararsızdım. Ama yaptıklarıma bakınca fazla teknik içeren ürünlerimin olmadığına karar verdim. Eğri doğru uğraşayım diye ön patına tıpkı modeldeki gibi fırfırı da ekledim.














Dikişin heyecanıyla payları kesmemişim. O yüzden patı biraz kalın oldu. 









Sol patı dikmek sağ patı dikmekten daha kolay oldu.




Plilerin birbiriyle birleştirilmesi sırasında dikiş yerlerinin belli olmaması için plileri, birbiriyle iç pli yerinden diktim. 














Patları diktikten sonra yan dikişlerini kapattım ve hazırladığım etek ucu pilisini diktim. Pililerin düzgün durması için her pilisini ayrı ayrı iğneleyip teyelledim.














Pili dikişinden sonra bir poz moral olur dedim. pilileri dikmek çok oyaladı çünkü.














Yaka zaten bildik şekilde. Ama ben bu sefer içten elde diktim. 














Sırada kollar var. Kollarda da önce pilileri diktim. Tabii yine her piliyi iğneleyerek.














Kolların da yan dikişini tamamladıktan sonra sadece bedene birleştirmesi kaldı. Bütün kollarda bu büzdürme işini yaparım. Büzdürmek gerekmese de kolu daha muntazam dikmemi sağlıyor.














Kolları mankenin üzerinde takmak kolayıma geldi. Keserken tam simetrik bir kesme yapamamışım. 














Koltuk altını sökmem gerekmedi. Ama omuzların oturması biraz oyaladı beni.














Kolları oturttuktan sonra teyelledim ki tekrar kaymasın. Kol dikişleri bittikten sonra sadece önüne düğme ilik işi kaldı.

























Önden görünüşü böyle işte. Bir de arkadan göstereyim.

























Bu kıyafeti diktim ama giyebileceğimden emin değilim. Malum biz türk bayanların basenden her daim sorunu olur. Bir de bu bölgede pilelerin olması, fazlasıyla dikkat çekti gibi geldi bana. Neyse önemli olan dikmekti. Diktim. Siz ne düşünüyorsunuz?

12 yorum:

  1. Beğendiğim modellerden biriydi. Kumaşın rengi çok hoş, pileli kıyafetler her zaman hoşuma gider. Çok beğendim, harika olmuş. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Değişik modelleri çok seviyorum ben. İnşallah giyebilirim:))

      Sil
  2. ok güzel olmuş çok da emek vermişsin, ellerine sağlık, iyi bir kombinle çok tatlı olacaktır. Sen öyle kilolu değilsin bence güzel taşırsın.kısaca çok beğendim ellerine sağlık :) sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Beğenmen mutlu etti beni. Ancak kombin fikirleri konusunda çok yaratıcı değilim. Tavsiyelere açığım:))

      Sil
  3. Waay epey emek verilmiş belli :)) Güzel günlerde giy canım . Nasıl bi alt ile tamamlayacağını merak ettim aslında. Renk olarak çok hoş bir renk ama her renk ile giyilmez sanırım :) Plili kıyafetler her zaman zor gelmiştir bana. Ama sen iyi kotarmışsın bravo :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Doğrusu kombini nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ben sadece gömleğin büyüsüne kapıldım:)))
      Öyle gündelik de giyilebilecek bişey de değil sanki. Çok uzun siyah bir eteğim var. Önümüzdeki ay bir nikaha katılıcam orda giyeyim dedim. Var mı senin bir tavsiyen?

      Sil
    2. Bence de siyahla guzel olur.Gundelik olmasa bile ofis ortaminda calisiyorsan giyilebilir isyerinde de bence. Ben siyah kisa dizde etekle de giyilebilir diye dusundum.Ama nikaha uzun etekle de olur sanirim :) umarim hep guzel gunlerde giyersin diktiklerini canim :))

      Sil
    3. Çok teşekkür ederim. Bir de krem renkli kısa eteğim var. Ama onun içine sığmam herhalde. Neyse bir daha zor kombinlenen renk almayayım:))

      Sil
  4. Çok şık olmuş! Üşenmeyip pili de yaptırtmışsınız :) Ellerinize sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Beğenmeniz çok mutlu etti beni:))

      Sil
  5. Güle güle giyin, emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Beğenmenizden mutlu oldum.

      Sil

Ne düşündüğünüz önemli