21 Ocak 2014 Salı

yeni nevresim ve çarşafı diktim. Yeni telefon aldım

Bu hafta sonu için post hazırlamaya vaktim olmadı. Ama boş oturdum sanılmasın. Cumartesi misafir ağırladım. Kış aylarında insan içine kapanır ya. Ben de mümkün olduğunca bu hale düşmeme gayretiyle sosyalleşmeye çalışıyorum.
Pazar gününü de hobime ayırdım.
























İşte bu güzel kumaşı geçen hafta, eskiyen çarşafım yerine almıştım. Ama topta fazla bişey kalmadığından, kumaşçım "Abla hepsini al, sana uygun fiyatla veririm" deyince, ben de hepsini aldım.
Kumaşı eve getirip, yıkayıp ütüleyip şööyle bir de masanın üstüne uzunca serince, tek kişilik nevresim çıkar gibi geldi gözüme.
Ben de gözümü kapadım, makası vurdum kumaşın beline:)) kafiyeli oldu değil mi?
Önce çarşafı kestim.
























Çarşafın ölçüsünü; Yatağımın eni ve boyuna kalınlığk ölçüsünü ekleyip beş cm de fazla pay koyarak kesiyorum. Çünkü Çarşafın toplanması kadar sinir olduğum bişey yok. Onun için altına lastik geçiriyorum. Bu şekilde ( anlatabildim mi bilmem) kestiğim çarşafın köşelerinden, yatağın kalınlığı ve beş cm ölçüsünde kare şeklinde kesiyorum. Size çizimle gösterseydim daha iyi idi. Ama şimdi vaktim yok. Birazdan kahvaltı hazırlayıp işyerime gideceğim. Ama isteyen olursa çizimi daha sonra eklerim.
Daha sonra köşelerini ve çevresini dikip, lastik geçirdim.
Nevresimi ise tamı tamına yorganın ölçüsünde kesiyorum. Yorgana tam oturursa yorgan da nevresimin içinde toplanmıyor.


















Sadece alt ucuna düğme ve ilik açacağımdan ben altı cm fazlalık koyup, üç cm payı ikiye katlayıp dikiyorum. Bu kumaşımdan yastık kılıfı çıkartamadım ama. Neyse dedim ben de. Evde bir sürü eskiyip de elden çıkaramadığım şeyler var. Ben de onlardan bir yastık yüzünü bu yeni nevresime evlatlık verdim. İşte böyle görünüyor.


















Bu resimleri hep eski telefonumla çektim. Ama bundan sorakileri yeni telefonumla çekeceğim. Artık benim de bir note 3 üm oldu.


















Süper bişey. Dün bütün gece kurcalayıp durdum. Artık kullanmaya hazırım. İnşallah bundan sonra bloğumda yeni telefonumun emeği çok geçecek. Herkese mutlu günler. Tekrar görüşmek üzere.

2 yorum:

  1. Çok güzel telefon. Bayılıyorum bende. Güzel günlerde kullanman dileğiyle canım. Nevresimin kumaşı ve dikişlerinde harika olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakikaten. Elim ayağım oldu. Meğerse teknoloji ne biçim yol katetmiş. Allah hepimize daha iyilerini de versin:))))

      Sil

Ne düşündüğünüz önemli