12 Ekim 2013 Cumartesi

dikiş odam :))))

Oda dediğime bakmayın. Hurdaları koyduğum küçücük, minicik balkonumu camekanla kapattırıp dikiş köşesi yaptım:))
Bu kadaar kalabalığı barındırıyordu minicik balkon. Temizliği de zordu canııım. Bunca metali 15 tl ye sattım.
Bir köşesi geniş diğer köşesi de böyle dar, eğri bir balkondu. Olsun dikiş aşkım için mekan lazımdı bana.
Önce kalorifer  ve elektrik tesisatını çektirdim.
Sonra da camekanı takıldı. Böyle yazdığıma bakmayın bir buçuk aya yaklaşan büyük ve sıkıntılı bir zaman diliminde ancak bu boyuta geldi. Geçen hafta da oturup duvarını, camını bir güzel sildim. Zaten dikiş dikmeyişimden anlaşılmıştır. Bir yandan da bayram temizliği. Çalışan kadın olunca hafta sonlarım böyle temizlikle tertip düzenle geçti.
Kızımın yatağının  çekmecelerine de el koydum ve iki çekmeceyi (uyduruk oldu biraz ama olsun) birleştirip dikiş masası yaptım. Alan dar olunca bir de alış veriş için zaman bulamayınca, atacağım malzemeyi değerlendirdim.
Üstüne örtüyü de koyunca anlaşılmıyor değil mi. Çekmece de kızımdan uzun dolap ta. Odasını boşalttım. Bu yıl üniversite imtihanına girecek biraz ferahlattım odasını. Yoğun bir tempoya girdi. Allah yardımcısı olsun onun da bizim de cümlenin evladının da.
Çekmecelerin altına dikiş dergilerimden bazılarını, modelini beğenip yakın zamanda dikerim diye ayırdıklarımı koydum.
Uzun dolaba da kumaşlarımı, malzemelerimi ve diğer dergilerimi koydum. Çok sağlam değil ayakları. Neyse şimdilik idare eder. 

Dikiş kutum da yerini alınca kapıyı çektim ve evimin diğer köşelerinin temizliğine başladım. Bayram bitene kadar böyle düzenli kalır ama bayram bitince kesip de dikemediğim kumaşlarımı dikeceğim. Artık zaman hiç geçmez. Neyse, bayramdan sonra görüşmek dileğiyle benden haberi olan olmayan herkesin bayramını en içten dileklerimle şimdiden kutlarım. Benim bayramımı kutlamak isteyenlerin de yorumlarını beklerim:))))


4 yorum:

  1. Bu postunu daha önce okumuş ama yorum yazamamıştım vakitsizlikten canım . Balkonun yeni hali çok güzel olmuş.Gerçi üzerinden 1 yıl geçmiş nerdeyse ama olsun :) demek o güzel giysileri burada dikiyorsun. Biliyormusun benim de dikiş odam yok :) Bizimde kapattığımız ve odaya dahil ettiğimiz bir balkonumuz var. Ben de o balkonun duvarı yıkılmayaın kısmında (balkonun yarısı) dikiyorum dikişlerimi. Gerçi kumaşlarım ve malzemelerimle oraya sığmaz oldum artık ama yapacak bişey yok :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Ama yer küçük olunca, kumaşları kesmek için hâlâ salona taşınıyorum. Ve dağılınca toplamak hiç kolay olmuyor:))))

      Sil
  2. Dikiş dikenler için kesinlikle ayrı bir alan şart..Keşke benim de bir balkonum olsa da bir köşesini kapatabilsem :( Fırsat buldukça gir biraz dik çık..Ayrı bir alan olmayınca diikiş sonrası temizlikle uğraş dur..Keyifle dikin köşenizde,sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru. Benim de yükümün çoğunu hafifletti. Beğenmenize çok mutlu oldum. İnşallah daha güzel evlerimiz olur da keyfimiz artarak devam eder:))

      Sil

Ne düşündüğünüz önemli