2 Kasım 2013 Cumartesi

kızımın safari ceketi

Bu sefer resmen kendimi aştım. Hiç bu kadar büyük bir işe kalkışmamıştım. Denemelerim olmuştu. Hepsi de çöpe gitti. Bu sefer giyilecek kıvama getirdim. Mutluyum:))







Hem kamuflaj kumaş, hem de Şubat 2013 burda dergisindeki bu safari ceket. Bendeki de ne cesaretmiş değil mi? Napalım işte annelik, kızım "bu modeli çok beğendim n'olur bana dik" deyince akan sular durdu. Hafta sonuna yetiştiremem diye 29 Ekim gecesi kesip peyderpey dikmeye başladım.
Bir yeri yanlış olmasın diye kalıpları bile payını vererek kestim. 
 Kumaşa da güzelce yerleştirdim. Ama ne yazık ki yetmedi ben de kahverengi bir kumaşla eksik parçaları tamamladım.

 parkanın cepleri için bu sayfayı inceledim. Öyle de yapmaya karar vermiştim. Ama projem zaten yeterince büyük diye vazgeçtim. Yine de bazı bölümlerde bu sayfadan faydalandım. Gerçekten dikişi ve zevki güzel, sayfası incelenmeye değer.
























Kamuflaj kumaştan özellikle patı çıkmayınca, bütünlük olması açısından yakasını, manşetlerini, cep pervazlarını ve apoletlerini sözünü ettiğim kahverengi kumaştan diktim. 



















Beline lastik tünelini de eteğin 35 cm yukarısında olacak şekilde yerleştirdim. Bu basit bişey olsa da benim ilklerimden biri.




















Tam asker kıyafeti gibi değil mi? Neyse önemli olan kızımın beğenmesi.



























İşte bitmişi de böyle. Yine her zamanki gibi temizlenmesi, ütülenmesi, beline lastik takılması, hepsinden önemlisi çıtçıtların bastırılması. Daha işi olsa da ben bitmiş gözüyle bakıyorum. O kadar denizi geçmişim, derede boğulmayız artık. Yine iyi akşamlar sessizlik:))

2 yorum:

  1. Elinize sağlık çok zor bir çalışmayı başarıyla tamamlamışsınız:) Bloğumun üyesi olmuşsunuz ama isimleri bazen arkaya atıyor o nedenle yorum bırakılmadıkça ya fark edemiyorum ya da geç fark ediyorum kusura bakmayın:) Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim, çalışmamı beğendiğiniz için. Sayfanızdaki paylaşımlarınız çok güzel. İnsana yeni fikirler aşılıyorsunuz ve bunu içten bir doğallıkla yapmanız sizinle arkadaşlığı keyifli hale getiriyor. Sizin de benim çalışmalarımı beğenmeniz ayrı bir mutluluk :))))

    YanıtlaSil

Ne düşündüğünüz önemli