5 Nisan 2014 Cumartesi

yazlık bluz diktim.

Bu ay burda dergisini hemen aldım. Önizlemesinde modelleri çok beğenince vakit kaybetmedim. Bu haftaki dikişim de bu sayıdan.















Modelin aslı kareli kumaş ama bu çiçekli kumaş da aynı etkiyi yapar diye kesmeye başladım. Yazlık efil efil giyerim diye düşünüyordum. Neyse, olayın akışına göre anlatayım.














Önce yakayı hazırlayıp, omuzlardan ön ve arka robayı birleştirdim. Ama şunu söyleyeyim, bu robayla tek parça kol hikayesini sevmedim. Diktiğim manto da bu kalıba benzerdi ve kol altı pot oluyor. Bu kalıbın kolunu uzatmak için kumaş elverdiğince kol çizgisini uzun kestim. Acaba ondan mı?  Verevden kumaşı kesip yakayla robayı temizlemek gerekiyordu. Ama benim kumaşımdan verev şerit çıkmayınca ben de hazır verev bant kullandım. 














Aslında yakayı güzel yaptım. İşçiliğim çok güzeldi. Ama kalıpdaki gibi ön robaları üstüste getirince yaka fazlasıyla açık oldu. Halbuki modele bakınca bu kadar açık olabileceğini düşünmedim. Manken kollarını yukarıda ( şapka tutuyor ayağına) tutunca yakanın nerelere kadar indiğini fark edemiyor insan. Bir kere de kesmiş bulunduk. Ben de robaları birbirinin üstüne daha fazla getirdim. Ön parçayı da üstten büzerek robaya birleştirdim. Doğrusu hiç içime sinmedi. Kolların altında potluk, göğüs hizasında darlık,...
hata üstüne hata yani...














İşte son hali böyle. Giyilmeyecek gibi değil. Sadece çok rahat bir kıyafet olmadı. Uzaktan da bebek elbisesi gibi duruyor. Koca bir yaka, küçük kollar. Burda dergileri niye yakaları böyle geniş yapıyor ki. Sesimi duyan varsa ben bu yakaları nasıl küçültebilirim?
Biri bana yardım etsin.
Neyse bu fasıldan sonra balkonumdaki güzellikleri göstereyim.















Nasıl:)) bu yaz kendi domates, biberimi toplayacağım. Gerçi geçen sene de bir hevesle kalktık ama bir tane bile kısmet olmadan böcekler kuruttu fideleri. Bakalım bu sefer ne kadar dayanacaklar. Olsun, yiyemesem de hayal etmesini bile seviyorum.


Bunlar da çileklerim. Gördüğünüz gibi meyve faslını da düşündüm. Öyle de severim ki. Annemler gelince hoşlarına gidecektir inşallah.

Bunlar da dikilmeyi bekliyorlar. Sıradalar. Sabah uğraşacağım ama.
Şimdi balkonu temizleyeyim. Akşam kahvemi fidelerime bakarak içeceğim:))
Bir de yakaları nasıl kapatmam gerektiğini öğrensem, biri bana söylese ne güzel olur ama...
Herkese iyi hafta sonları dilerim.

2 yorum:

  1. Bence atmayın söküp yeniden dikin pratik olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız, sökmeyi sevmesem de yaka kısmını sökmek zorundayım. İnşallah toparlayabilirim de bu yaz giyerim. Yorumunuz için teşekkürler:))

      Sil

Ne düşündüğünüz önemli